Vidimo se u subotu!

Piše: Jasminko Hadžisalihovic

Čitam komentare povodom tvita Nikole Koja. Ništa bolje ne opisuje tzv. opozicionu javnost od ovog Rujevicevog komentara.

Kad priznate sebi da su ovo od početka bili protesti SzS, bice vam lakse. Uvek krenete od onog: Odakle vam lova, frajeri? Ko ih daje za kamion, razglas…taj proteste organizuje. E, sada, što vam je svima lakse, pa i meni, da ih zovemo ”gradjanskim” to je druga stvar. Mislim, da lažemo sebe. Zavaravamo. Što, da nisu drugovi umetnici dali novce? Jesu, kako da ne! Gradjani se samoorganizovali? Ma, važi se. To što vas lože neki salonski idioti da je tako, neki fb palamuderi i mrsimudi, je vaše pravo da verujete u sve i svašta. Braco i sestre, drugarice i drugovi, dame i gospodo, jbg., ali tako stvori hodaju. Uzgred, ti svirači penisa su mi najjače ”cave”. Sve znaju, ni u čemu ne učestvuju, oni ne kritikuju vec su klasični kritizeri. Uvek protiv, nikad rešenje. Samo kenjanje da im vreme prodje.

Za početak treba da znate da nema, dame i gospodo, revolucije. Ne sa onim brojem ljudi na ulici. Ne bez ”logističke” podrške. Ovo je maraton a ne trka na sto metara. Opozicija je takva kakva jeste, loša i slaba, ali samo gori od njih su raznorazni ”gradjanski” pojci i/ili neke kao nepolitičke NVO organizacije. Realno. Svi su u politici, mislim ti što se politike gade, neke Djokice, koji su po par stranaka promenili pre nego su politički gadljivi gradjanski aktivisti postali, pa nam sada čistotom nepolitičkom sijaju i mirišu. Ma, nevidjeni licemeri. Njihova priča, postupci, se svode na onaj vic o tome kako mali Perica nešto zamišlja. Doduše, ako mislite da može drugačije, i ko u to veruje, bujrum.

Poješce vas sujete. Sve redom. To je najveci problem. Ko ce biti glavni. Vodja. Lider. Pametovanje. Svi sve znaju i u sve se razumeju. Imaju stav. Ako, lepo. Nego, pitam ja vas, koga bre zabole hocete li vi ili ja sutra da šetamo. Ako hocemo ajmo, ako necemo ostanemo kuci. Sa nama ovakvima Vučic može samo da peva.

Niti smo članovi SzS, niti je Tolerancija potpisala Sporazum sa narodom, ali šetamo. Protiv Vucica. Za sebe. Znam ko organizuje proteste ali šetam. Ne za Djilasa, ili Jeremica, ili bilo koga, nego protiv ove nakaradne vlasti. Kao gradjanin, ko god da ovu bunu protiv dahija organizuje. Svestan činjenice da Vučica ulica nece skinuti sve dok na izborima opozicija ne bude imala bar 40% glasova. Zato je bojkot glupost a izgradnja stranačke infrastrukture ključ nekog buduceg uspeha. Sve ostalo je zaludjivanje.

Zato, vidimo se u subotu! Ko god dodje. Za bolje izborne uslove i slobodu medija! Do kraja!