Vidimo se na štandovima 1. oktobra!

Poštovani sugrađani, 
Tolerancija Srbije počinje svoju kampanju za predstojeće beogradske izbore u nedelju, 1.oktobra, razgovorom sa građanima na štandovima. U narednom periodu moći ćete da nas vidite širom Beograda, jer smatramo da samo u neposrednom kontaktu sa građanima možemo na pravi način objasniti ko smo, za šta se zalažemo i koji su naši ciljevi.

Toleranciju Srbije na sreću, ili na žalost, niko ne finansira. Nismo ni strani, ni domaći plaćenici. Nismo ničija “rezervna” lista. Nemamo medijsku pažnju. Ali, imamo nešto mnogo važnije: Želju da gradsku vlast oličenu u osovini Mali-Vesić pošaljemo na političko smetlište istorije, kao i veru da je to moguće uraditi na ovim izborima. Za nas je još važnija činjenica da izbori za beogradsku Skupštinu mogu biti početak kraja ovog režima.

Naravno, niko od nas nije nerealan i nema iluzije da Tolerancija Srbije to može da uradi. Ali, nećemo više ni da budemo samo nemi posmatrači i ”taoci” neaktivne, narcisoidne i posvađane srpske opozicije. Ograničene lažnom predstavom o sopstvenom značaju i trenutnom uticaju. Opterećene liderstvom. Dovoljne samoj sebi. Zauzete pravljenjem izbornih kolona. I zato, opoziciona Gospodo, ako je ostalo zrno zdravog razuma kod vas, osim vaše sujete, nema drugog rešenja osim jedne kolone. Drugo je da, ako tako ne postupite, ima da nas nema.

Mi krećemo u samostalnu kampanju zato što još nema nikakvog dogovora unutar srpske opozicije, bilo kakvog a ne samo o jednoj koloni, ne bežeći od razgovora i dogovora sa drugim opozicionim strankama o zajedničkom nastupu na izborima. Smatramo da je potrebno da se što pre dogovore, jer vreme neumitno leti. Zato je potrebno da svi ostave po strani međusobne razlike, ideologiju, netrpeljivosti, osećaj superiornosti i da sa zajedničkim Programom za Beograd izađemo pred građane. Jer, nadležnosti Grada su takve da pred njima svaka priča o nemogućnosti zajedničke opozicione liste pada u vodu. Razlog, jedino i isključivo, mogu biti sujete i uskostranački interesi.

Tolerancija Srbije je svesna svoje snage, moći i brojnosti, i znamo gde nam je mesto. Ne precenjujemo se, ali se i ne potcenjujemo. A sigurno je da se nikom ne podrazumevamo. Ne nudimo se ali se i ne izmičemo. Čekamo da nas pozovu, ako trebamo. Otvoreni smo za razgovore, bez uslovljavanja i ucenjivanja. Mi, niti to želimo, niti realnu moć za to imamo. Ali nećemo dozvoliti ni da nas neko ponizi. Naša molba svima je: Gospodo, opozicionari, odrastite. U pamet se, vakat je.

Do tada, izlazimo pred građane Beograda sa svojim ciljevima. Ponašamo se i radimo sve kao da ćemo sami na izbore, a ukoliko opozicija misli da i mi možemo pomoći u nekom zajedničkom frontu protiv vlasti – tu smo. Spremni smo na razgovor sa svima kojima su naši ciljevi prihvatljivi. Ako ne, mi ćemo naš put sami tražiti.

Beograde, 1. oktobra, VIDIMO SE!