Tribina – Gradski odbor Tolerancije – Pančevo

U utorak, 5. novembra 2019. godine, povodom 5 godina postojanja, Gradski odbor Tolerancije – Pančevo organizovao je tribinu na kojoj su predsednici Gradskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Narodne stranke, Pokreta slobodnih gradjana, Demokratske stranke Srbije, Nove stranke, Dveri, Demokratske stranke, Dosta je bilo, Slobodnog Pančeva i Tolerancije Srbije izneli svoje stavove po pitanjima bojkota (lokalnih) izbora, položaja Vojvodine i medijskog očaja u Pančevu.

Večerašnja Javna tolererantna debata nije promenila već poznate stavove opozicionih učesnika tribine, ali je pokazala da unutaropozicioni dijalog može da protekne u mirnoj i tolerantnoj raspravi bez teških i uvredljiv reči, kao i bez etiketiranja na koje smo u poslednje vreme navikli kada su u pitanju “bojkotaška” i “antibojkotaška” opozicija.

Tolerancija Srbije se zahvaljuje svim učesnicima debate i svim političkim organizacijama koje su poslale svoje predstavnike na, po nama, neophodne opozicione razgovore. Nadamo se da je večerašnja debata u Pančevu samo početni, i dobar, pokušaj smirivanja strasti izmedju opozicionara, kao i da će ova naša inicijativa i poruke koje šalje slika 10 politickih organizacija za istim stolom doprineti još aktivnijoj zajedničkoj borbi za fer i poštene izbore, medijske slobode i vraćanje normalne komunikacije u opozicioni politički život.