Svečana sednica Skupštine Tolerancije Srbije

Na svečanoj sednici Skupštine Tolerancije Srbije, koja će se održati u Beogradu, nedelja 10.decembar 2017. godine u 12h, velika sala SO Novi Beograd, specijalni gosti biće Amir Reko, predsednik, i predstavnici Narodnog pokreta Most 21.

Prisustvo naših prijatelja iz Sarajeva predstavljaće i svojevrsnu podršku Narodnom pokretu Most 21, novoosnovane političke partije u BiH. Tom prilikom biće prikazan i dokumentarni film “Makedonac” koji govori o predsedniku Mosta 21, Amiru Reku, i njegovom postupku vrednom pažnje tokom ratnih dejstava u Bosni i Hercegovini.

Amir Reko, zvani “Makedonac”, bivši oficir JNA, a kasnije i komadant 43.Drinske brigade Armije BiH u Goraždu, je u leto 1992. godine spasio 44 srpska civila odbivši da napadne selo Bučje, koje je bilo na meti jedne od operacija, jer je pozvao meštane da se predaju i garantovao im sigurnost. Njegov čin je utoliko veći jer je tri dana ranije Reko saznao da su u selu Gudelj srpske snage ubile i u kući spalile njegovu majku, dedu i sedam članova porodice. Reko, goraždanski heroj ljudskosti, danas ima samo jedan cilj: Da njegov čin bude spomenik njegovoj majci i putokaz generacijama da zlo nikada nije pravi put.

Na svečanoj sednici Skupštine biće predstavljeni i predsednik, potpredsednik, kao i novoizabrani članovi Upravnog i Nadzornog odbora Tolerancije Srbije. Dobrodošli!