STOP PRODAJI ZEMLJE STRANCIMA

Tolerancija Srbije apeluje na Vladu Srbije i Ministarstvo poljoprivrede da po hitnom postupku pred narodne poslanike dodju izmene Zakona o poljoprivrednim zemljištu i da se njihovim usvajanjem onemoguci prodaja zemlje strancima.

Napominjemo da 1.septembra 2017. godine stupa na snagu odredba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU koja omogućava državljanima EU da kupuju zemlju na teritoriji Srbije po istim uslovima kao i naši državljani. S obzirom da je ministar Nedimović poslednji put početkom ovog meseca izjavio da neće biti prodaje zemlje strancima, i da će biti ograničena liberalizacija tako da će se onemogućiti strancima da u odredjenom periodu mogu lako da dodju do zemlje, pitamo: ŠTA SE ČEKA?

Tolerancija Srbije, takodje, ne želi samo ograničenje nego i potpuno sprečavanje prodaje zemlje strancima. I ne samo zemlje, već i svih prorodnih resursa. Pitamo vlast ove države šta je sledeće na prodaju, tj. šta će ova Vlada pokloniti? Možda IZVORE VODE?

Naša je nesreća što ste naša a ne Vlada nekog našeg neprijatelja. Ako ne znate kako se ponaša odgovorna vlast prema svojim gradjanima i budućnosti svoje otadžbine pogledajte koja su rešenja o prodaji zemlje strancima primenili Slovačka, Madjarska, Poljska, Hrvatska i mnoge druge evropske zemlje. Ne morate sve da prodate, pardon poklonite. Ili, morate?