Srbija koju volim – Zlatar

Zlatar – dodjoh, uživah, odmorih se!

Pokret za Toleranciju smatra da su turizam i poljoprivreda veliki privredni potencijali naše zemlje i zalažemo se da budu strateške privredne grane u koje će država ulagati mnogo više sredstava nego do sada.

Promotivni karavan ,,Moja Srbija“, deo istoimene kampanje Turističke organizacije Srbije namenjene domaćim gostima u cilju predstavljanja turističke ponude Srbije u letnjem period, je ove godine pro  šao kroz 14 gradova u Srbiji. Pokret za TOleranciju će u svojoj letnjoj kampanji „Srbija koju volim“ predstaviti neke od mesta koja nisu našla mesto u ovogodišnjem karavanu, jer Srbija ima dosta mesta koja su jako lepa i zaslužuju da budu u karavanu ali nije moguće sve u jednoj kampanji obići i predstaviti, pa se nadamo da će neke od turističkih destinacija koje predložimo naći svoje mesto u karavanu za iduću godinu. Sigurno je da je predlog broj jedan za iduću godinu kanjon Uvca, planina Zlatar i Nova Varoš.

Zlatar je ekološki raj i vazdušna banja. Posebna atrakcija je krstarenje kanjonom Uvca, kroz slikovite meandre čije litice su dom beloglavih supova. Na obalama Zlatarskog i Radoinjskog jezera su uređene “pontonske” plaže. Nadohvat ruke su šumski plodovi, a seoska domaćinstva nude specijalitete ovog kraja. Pogledajte slike i uživajte.