Specijalni gost Skupštine Tolerancije Srbije: AMIR REKO, heroj ljudskosti, lider Političkog pokreta “Most 21” iz Sarajeva!

Povodom 5 godina postojanja Tolereancije Srbije na svečanoj sednici Skupštine, pored obraćanja gostiju iz političkih organizacija iz Srbije, biće održana i promocije knjige “Rat i mir, kapetana Reka”, a prisutnima će se i obratiti Amir Reko, glavni junak knjige i lider Politikog pokreta “Most 21” iz Sarajeva!

Pre dve godine na Skupštini Tolerancije Srbije kapetan Reko je, takođe, bio naš gost kada je po prvi put u Srbiji prikazan dokumentarni film “Makedonac”, koji govori o hrabrosti, ljudskosti i humanosti kapetana Amira Reka i njegovom veličanstvenom postupku tokom ratnih sukoba u Bosni i Hercegovini o kojem se priča na ovim jugoslovenskim prostorima. Sada će g.Reko predstaviti svoju knjigu, “Rat i mir, kapetana Reka” koju je pripremio naš poznati novinar Budo Simonović.

Dokumentarni film “Makedonac” govori o Amiru Reku, zvanom Makedonac, bivšem oficiru JNA, a kasnije i komadantu 43.Drinske brigade Armije BiH u Goraždu, koji je u leto 1992. godine spasio 44 srpska civila odbivši da napadne selo Bučje, koje je bilo na meti jedne od operacija. On je pozvao meštane da se predaju i garantovao im sigurnost. Njegov čin je utoliko veći jer je tri dana ranije Reko saznao da su u selu Gudelj srpske snage ubile i u kući spalile njegovu majku, djeda i sedam članova porodice. Reko, goraždanski heroj ljudskosti, danas ima samo jedan cilj: Da njegov čin bude spomenik njegovoj majci i putokaz generacijama da zlo nikada nije pravi put.

Skupština Tolerancije Srbije, nedelja 1.decembar 2019. godine, u 12:05h, Hajduk Veljkov venac 4-6, Beograd!
Molimo Vas da nam svoj dolazak potvrdite do petka, 29. novembra 2019. godine na e-mail: info@tolerancija.rs ili na broj telefona: 063/169-10-39I