Sastanak upravnog odbora Tolerancije Srbije

U nedelju, 3.septembra 2017.godine, u Beogradu je održan sastanak Upravnog odbora Tolerancije Srbije. Na sastanku je predsednik Tolerancije Srbije, Jasminko Hadžisalihović, podneo izveštaj o dosadašnjem radu, kao i plan i program aktivnosti za naredni period.

Najznačajnija tačka dnevnog reda se ticala učešća Tolerancije Srbije na predstojećim beogradskim izborima. Gotovo jednoglasanu podršku svih članova UO su dobile dosadašnje aktivnosti na samostalnom izlasku i predaji izborne liste Tolerancije Srbije, i sa tim u vezi potpisan Protokol o saradnji sa udruženjem “Kinološko društvo Novi Beograd” čiji je predsednik Goran Šarenac prisustvovao današnjem sastanku. Članovi UO su podržali i razgovore koji su u toku sa drugim udruženjima građana, grupama građana i pojedincima koji su izrazili želju da budu na zajedničkoj listi Tolerancije Srbije.

Naravno, Tolerancija Srbije ostaje otvorena za razgovore sa ostalim opozicionim političkim partijama i organizacijama oko dogovora da se dođe do jedinstvene, ili bar dve, opozicione izborne liste. Tolerancija Srbije je svesna svoje veličine, uloge i značaja u političkom životu i zna da nije u mogućnosti, niti želi, da bilo koga ucenjuje. Međutim, sigurno je da nećemo pristati da se samo “podrazumevamo” ili da budemo broj na izbornoj listi neke tzv. “velike” političke opcije. Jesmo za dogovor, ali ne po svaku cenu. Radije ćemo samostalno izaći na izbore, zato što koliko god uvažavali druge političke činioce i njihov značaj, pre svega poštujemo sebe.

Upravni odbor je na današnjoj sednici doneo sledeće zaključke:
1. Kampanja za beogradske izbore počinje 1.oktobra;
2. Skupština Gradskog odbora Beograda biće održana 15.oktobra, a Skupština Tolerancija Srbije 10.decembra;
3. Tolerancija Srbije će podržati najavljene proteste radnika i opozicije zakazane za 6.oktobar;
4. Obeležićemo 16.novembar Međunarodni dan tolerancije i održati sednicu Predsedništva Tolerancija Srbije ;
5. Obeležićemo dan oslobođenja Beograda 20.oktobar, i ostale značajne datume koji su programski važni za Toleranciju Srbije.