Šapićevo pravo da obmane javnost!

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će tužiti medije “koji su izbacili informaciju” da Agenciji za borbu protiv korupcije nije prijavio imovinu u Italiji, jer je to “notorna laž”.

Šapić je za televiziju Prva rekao da je “apsolutno u zakonskom roku prijavio i dao tačnu adresu nekretnine”, a da je “spletom nekih okolnosti dostavio i kupoprodajni ugovor”.

On je rekao da je prijavio 150 kvadrata, umesto 399, koliko nekretnina u Trstu u njegovom vlasništvu ima, zato što je “efektivan stambeni prostor 150 kvadrata”, a ostalo su terase, garaže, podrum i tavan.

“Gde je tu krivično delo? Agencija mora i sebe da kazni ukoliko sam prijavio, a četiri godine me nisu obavestili da prijava nije validna”, rekao je Šapić navodeći i da je tu prijavu izvršio “na vreme”, 2018. godine.

Šapić je na pitanje zašto je Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio 150 kvadrata, kad nekretnina u Italiji ima 399 kvadrata, odgovorio da je “objavio 150 kvadrata, a prijavio to što piše u katastru”.

“Šta je tačno sporno tu? Prijavio sam 399 kvadrata, a objavio 150, smatrao sam da je to stambeni prostor za koji me pitaju. Jesam li ja počinio neko krivično delo? Gde piše da mora da se podudara? Je l’ to krivično delo ako sam obmanuo javnost? Ja ću sa Agancijom videti da li sam imao pravo da obmanjujem javnost”, rekao je Šapić navodeći da u tom slučaju i Agecija za borbu protiv korupcije snosi krivicu, jer ga četiri godine na taj propust nije upozorila.

5.februar 2023.