Sandžačko – Raška Partija pristupila Pokretu za TOleranciju

Na Skupštini Sandžačko-Raške Partije održanoj u Beogradu odlučeno je da se za novog predsednika izabere Jasminko Hadžisalihović, da Sandžačko-Raška Partija pristupi savezu stranaka i udruženja Pokret za Toleranciju, i da u narednom periodu promeni ime u Pokret “Zajedno”.

Delegatima gradskih i opštinskih odbora se na početku Skupštine obratio dosadašnji predsednik Sandžačko-Raške Partije, Ismet Avdulović., koji je obrazložio razloge svoje ostavke, koju su članovi Skupštine jednoglasno usvojili, zahvalio se svima na dosadašnjoj saradnji i poželeo članovima i simpatizerima stranke puno uspeha u daljem radu. “Sandžačko-Raška Partija je nastala kao odgovor nekim zlim vremenima i kao potreba običnih ljudi, bez obzira da li su Bošnjaci ili Srbi, za zajedničkim životom i dobrim odnosima naša dva naroda. U aktivnostima i programskim ciljevima Pokreta za TOleranciju sam prepoznao sve ono za šta se naša partija od početka zalagala, i smatram da ćemo kroz jedan širi savez kakav je PZT uspeti da do ostvarenja tih ciljeva i dođemo” rekao je Avdulović u svom govoru.

Zahvaljujući se delegatima na poverenju, i čestitajući dosadašnjem predsedniku na do sada ostvarenim rezultatima, novoizabrani predsednik Jasminko Hadžisalihović je istakao da će Sandžačko-Raška Partija i savez stranaka i udruženja Pokret za Toleranciju sve svoje aktivnosti usmeriti ka izmirenju i uspostavljanju potpune saradnje i razumevanja između Bošnjaka i Srba. “I, zato, želim da kažem da je dosta bilo sukoba i svađa, da je dosta prebrojavanja mrtvih i grobova, i njihovog razvrstavanja po nacionalnoj pripadnosti, jer se ovde ne radi o tome ko je više izgubio tokom ovih stogodišnjih sukoba, zato što smo svi mi izgubili. To ne znači da zločine treba zaboraviti, ali ljudski je praštati. Nama više ne trebaju ratovi i zajednička nesreća, već mir, saradnja, razvoj i zajednička budućnost. Mi smo toliko slični. Imamo mnogo više onog zajedničkog, onog što nas spaja nego onog što nas razdvaja. Naši su i Selimović, i Ćopić, i Andrić. I svi oni ljudi dobre volje kojima je dosta mržnje i razdvajanja zarad tuđih interesa i bogaćenja tzv.zaštitnika nacionalnih interesa. Srbi i Bošnjaci su sudbinski vezani, živeli smo zajedno vekovima unazad i živećemo zajedno u vekovima koji su ispred nas. I upravo zbog tog zajedništva, koji je osnov našeg političkog delovanja i razlog nastanka Sandžačko-Raške Partije, predlažem da u narednom periodu Sandžačko-Raška Partija promeni ime u Pokret “Zajedno”. Na taj način moramo i simbolično i suštinski pokazati ovim etnobiznismenima da je njihovo vreme prošlo i poslati ih na političko smetlište istorije. Sandžačko-Raška Partija će nastaviti svoje političko delovanje u okviru projugoslovenskog i građanski orjentisanog saveza stranaka i udruženja Pokret za Toleranciju. Drago mi je da ste to prihvatili i da se slažete sa idejom i programskim ciljevima Pokreta za TOleranciju, kao i da ćemo zajedno nastaviti našu političku borbu” istakao je na kraju svog govora Hadžisalihović.

ovlašćenje SRP-TOlerancija
ovlašćenje SRP-TOlerancija