Saglasni!

Tolerancija Srbije je više puta iznosila svoje mišljenje zašto smatramo da je bojkot parlamenta i bojkot izbora loša odluka, i naš stav po tom pitanju ostaje nepromenjen.

Tolerancija Srbije neće bojkotovati predstojeće redovne izbore. Nismo potpisnici Sporazuma sa narodom, nismo članovi najveće opozicione grupacije i nemamo obavezu prema bilo kome osim prema sebi. O tome da li je naša oduka dobra ili loša svoj sud mogu isključivo, i jedino, dati gradjani na izborima.

Naravno, od početka smo za zajedničku tehničku saradnju i proteste svih opozicionih grupacija, kao vid borbe za fer izborne uslove i slobodu medija, ali nismo za jednu već za dve ili tri programsko-ideološke koalicije koje bi na taj način učestvovale na izborima, jer smatramo da bi to bilo daleko bolje i uspešnije za opoziciju.

Ali, ne mislimo da je naša odluka bezgrešna i zbog toga ne napadamo ni one opozicionare koji imaju drugačije stavove. Koliko god nekima ta činjenica smetala ali opozicija nije monolitna, i što pre to pojedini prihvate bice bolje za sve nas!

List Politika

Šutanovac: Napuštanje parlamenta nije donelo korist ni opoziciji ni građanima

Bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je danas da mu je žao što su poslanici opozicije morali da napuste parlament i da to nije donelo korsit ni opoziciji ni građanima.

On je za list Politika od četvrtka, na pitanje da li je opozicija trebalo da učestvuje na sednici o Kosovu, kazao da je sve trebalo da se uradi na „mnogo bolji način i ozbiljnije nego što je uradjeno“, kao i da strateška politika „ne može da se vodi ad hoc“.

Šutanovac je ocenio da je postalo očigledno da vlast i opozicija nemaju želju za debatom i da se čini da je to obostrano.

Govoreći o ujedinjenju Demokratske stranke (DS) za strankom Zajedno za Srbiju i Socijaldemokratskom strankom (SDS), on je kazao da očekuje da se to završi na „najbolji način“ i da jedinstven DS krene da se bavi „pre svega politikom, a ne kadrovskim rešenjima unutar stranke“.