Rušenje džamije u Zemun Polju

Juče u Zemun polju, nakon rušenja džamije, sa okupljenim građanima razgovarali su efendija Emin Zejnulahu, Enis Imamović, narodni poslanik, Tefik Ramadanović, predsednik Izvršnog odbora Nacionalnog saveta Romske nacionalne manjine i Jasminko Hadžisalihović, predsednik Tolerancije Srbije .
Tolerancija Srbije i danas pita vlasti ove zemlje:
1. Ko je odgovoran za već tradicionalno “noćno” rušenje, svojstveno ovoj vlasti, u Zemun polju?
2. Čija je procena, i na osnovu kojih pokazatelja, bila da je neophodna podrška jedinica SAJ-a i Žandarmerije u ovom sramnom činu „noćnog“ rušenja?
3. Ko je od predstavnika vlasti odlučio da na ovaj način čestita muslimanima u Zemun polju, Beogradu i Srbiji, predstojeći Ramazan?
4. Zašto je tokom akcije rušenja, prema sopstvenom svedočenju, vezivan lisicama efendija Zejnulahu?
5. Ko je i zašto uskratio ustavno pravo građanima Zemun polja na slobodno kretanje i držao ih u toku akcije „noćnog“ rušenja kao “taoce” u svojim kućama?
6. Postoje li to, po ovoj vlasti, muslimani prvog i drugog reda i zašto se nelegani objekti ruše samo onim muslimanima koji nisu bliski partiji na vlasti?
7. Da li nas to, u ovoj zemlji, vlast deli na građane prvog i drugog reda i kada će se isti zakonski propisi o rušenju nelegalnih objekata primeniti i na članove porodica visokih državnih i partijskih funkcionera?