#premijerpredsednik

Piše: Jasminko Hadzisalihovic

Gledah i slušah juče (doduše na ”preskoke” jer se to izdržati ne može) ovaj ”politički hibrid” predložen za premijera, nastao u poznatoj srpskoj društveno-političkoj i kadrovskoj laboratoriji Skot&Vučić, i mogu samo da kažem da je falsifikat premijera mnogo veće zlo čak i od samog originala. Naravno, svesna činjenice da je političko nedonošče #premijerapredsednika, bez ikakve političke težine i bez bilo kakvog autoriteta za bilo kog političkog lidera i funkcionera koji sedi u Vladi Srbije, ista ta mandatarka-marioneta je pokušala da sve svoje nedostatke nadoknadi gestikulacijama i arogantnim stavom koji se može nazvati ”obolela od značaja”, a koji je svojstven svakom ko nema ni gram težine u poslu kojim se bavi.

Iako konfuzna i nepovezana u svom nastupu ova, kako je sebe pokušala da predstavi, ”čelična dama” je pobrala neskrivene simpatije i oduševila većinske predstavnike #brzejacebolje Srbije u parlamentu. Frenetični aplauzi predsednikovih slugu novoj ”premijerci” su odzvanjali velikom salom Skupštine Srbije, i to ne ni kao iskrena podrška novoj premijerci, već kao nerazumni čin opijene mase koji se za ”sitne pare” dodvorava velikom Vodji. Neki od njih su čak i ustajali da aplaudiraju, valjda očekujući da ih vrhovni komandant brže primeti na ”malom ekranu tv prijemnika”. Naravno, takva mentalna promena vladajućih posranika je, iz bilo kog razloga da se desila, za svaku pohvalu. Medjutim, objektivni posmatrač ipak, šta god ko mislio, ne može da se ne divi uspešnoj hirurškoj intervenciji lobotomije koju je, uz očekivane i lako rešive poteškoće, izvršio poznati i vrsni srpski politički neurohirurg dr Alek.

Naravno, svima onima kojima se ovakav moj politički stav ne svidja i koji će mi zalepiti tu divnu stranu reč ”homofob”, mogu sa radošču da poručim da me zabole za njihove stavove, i da mi ne pada na pamet da im se izvinjavam za izneti politički stav o novoj premijerki.

Jer ovih dana je dosta bilo izvinjavanja vidjenijim ”čelnicima” i predstavnicima LGBT populacije za svaki komentar o političkom delovanju Ane Brnabić. Odmah ljudima zalepe etiketu ”homofob”, pa se ti pravdaj i objašnjavaj. Pošto ja nemam ni želju ni potrebu za istim onda mogu da kažem da je Ana Brnabić sramotan predlog za mandatara i budućeg premijera.