OSNOVAN OPŠTINSKI ODBOR POKRETA ZA TOLERANCIJU – STARI GRAD

U sredu, 14.10.2015.godine, u prostorijama Pokreta za TOleranciju osnovan je opštinski odbor Stari grad. Za predsednika OO Stari grad izabran je Mussab Al-Shukeir, apsolvent Fakulteta političkih nauka, a za potpredsednicu je izabrana Anđelina Luković, student Geografskog fakulteta.

„Članovi našeg Opštinskog odbora su novi, uglavnom mladi ljudi, koji ne žele da se predaju i sa strane gledaju kako im drugi kroje kapu. Znamo koliko vredimo i znamo da možemo bolje od mnogih. Niko od nas nije ovde da se bori za vlast kako bi ostvario neke svoje lične ambicije. Svi želimo da zajedno, uz podršku što većeg broja naših komšija, radimo da bismo bolje živeli. Zbog toga uvek ističemo da su nam ljudi najveće bogatstvo i pozivamo sve naše sugrađane nam se pridruže da zajedno radimo u interesu grada“, rekao je .

Govoreći o položaju mladih u drštvu Anđelina Luković, potpredsednica Opštinskog odbora, je istakla da su „nezaposlenost, školovanje, narkomanija i delikvencija gorući problemi sa kojima se mladi u Srbiji susreću“ i istakla da će „Pokret za TOleranciju svoje delovanje dobrim delom posvetiti mladima i rešavanju njihovih problema, a omladaina Starog grada i Beograda će uvek imati čvrst oslonac u PZT-u“.

Jasminko Hadžisalihović, predsednik Pokreta za TOleranciju, je potsetio prisutne da je „Pokret za TOleranciju politička organizacija jugoslovenske nacionalne manjine čiji je prevashodni cilj predstavljanje i zastupanje interesa jugoslovenske nacionalne manjine i svih građana Republike Srbije. Pokret za TOleranciju će se u svom radu zalagati za poštovanje ljudskih prava i sloboda, socijalnu pravdu, društvenu solidarnost i toleranciju, rodnu ravnopravnost, vladavinu prava, zaštitu prava nacionalnih manjina i njihovo usklađivanje sa međunarodnim zakonima i aktima, sa posebnim osvrtom na prava jugoslovenske nacionalne manjine“.

Pokret za TOleranciju - Stari grad
Pokret za TOleranciju – Stari grad