Odlična analiza dogovora opozicije!

Naše mišljenje je da ne možete ”već vidjeno”, a znamo kako se to završilo, nuditi kao nešto novo jer taj ”Ugovor” je samo neobavezujući papir koji čak neće ni potpisati sve opozicione političke organizacije. Zato, kao dodatak ovoj analizi, imamo par pitanja za čelne ljude opozicije, organizatore protesta, one koji bi politički i zvanično da ih preuzmu i ”narod”:
1) Zašto predlagač ”Ugovora”, SZS, i ”predstavnik naroda”, Branislav Trifunović, ne naprave ”Vladu u senci” da znamo zbog kojih ”eksperata” šetamo i ko će biti budući članovi te ”ekspertske Vlade” (umesto sadašnje ”mačke u džaku”)?
2) Ko je taj ”vrhovni poglavnik” koji će odrediti ”najeksperta”, budućeg člana prelazne ”ekspertske Vlade”, ukoliko se nekim slučajem pokaže da imamo više podjednako dobrih eksperata iz jedne oblasti?
3) Ukoliko uz kontrolu izbornog procesa od strane opozicije na neke buduće izbore, i pored bojkota, izadje izmedju 40-45% glasača da li će to biti potreban i dovoljan uslov da čelnici opozicionih partija i pokreta podnesu ostavke jer bojkot nije uspeo (ko odredjuje koji je procenat na osnovu koga će se odrediti uspešnost bojkota i ko snosi odgovornost za neuspeh)?

Da zaključimo: Dosta je više tog ”kolektivističkog” izbegavanja odgovornosti kroz neobavezujuće ”Ugovore” i zaklanjanje iza ”naroda”. Gospodo, od vas koji sebe smatrate ozbiljnim predvodnicima i prvacima sadašnje ”velike” opozicione grupacije TRAŽIMO odgovornost za ono što predlažete i radite – IMENOM i PREZIMENOM. I, da snosite posledice neuspeha vaših predloga i vodjenja politike, ukoliko ga bude!

Vi to, kao ”veliki lideri” dugujete ”narodu” sa kojim Ugovor potpisujete. Mi ostali ćemo to podržati ili nastaviti opozicionu borbu na neki drugi način…

Ugovor sa narodom i tri ograde