Nije Teško Biti Fin

U Londonu postoji žena koja svaki dan ide podzemnom železnicom i sedi na klupi samo da bi slušala razglas koju je snimio njen muž 1950. godine.
Margaret Mekolum nakon smrti svog Osvalda Lorensa, sedi na toj određenoj klupi tj stanici i čeka da čuje audio snimak koji je postao jedan od najpoznatijih londonskih razglasa u podzemnoj železnici “Mind the gap” (pažnja na prostor između voza i pristaništa).

Godine 2003. Osvald je umro ostavljajući ogromnu prazninu u Margaretinom srcu. Tako da je Margaret pronašla način da oseti njegovo prisustvo odlazeći na stanicu i slušati njegov glas.
Kako je vreme odmicalo ovaj glas je zamenio prazan elektronski snimak.

Margaret je zamolila transportnu kompaniju u Londonu da nastavi da sluša glas svog muža tako što je zatražila tu kasetu na kom je njen muž snimio razglas.

Ali, znajući celu istoriju i situaciju, kompanija je odlučila da obnovi najavu na stajalištu u blizini kuće u kojoj Margaret živi, tačnije na stajalištu Embankment Northern Line, gde svi putnici danas mogu da slušaju glas Osvalda Lorensa i da misle da je večna ljubav zaista postoji.

Preuzeto: Niste znali 

2.jun 2022.