Nastavlja se vršnjačko nasilje

Ne vredi ni apelovati, ni moliti predstavnike skupštinske većine koja duže od dve godine ne stavlja na dnevni red predlog zakona protiv vršnjačkog nasilja, tzv. “Aleksin zakon”. Možda postoji neko racionalno objašnjenje zašto je to tako, ali ga ja ne razumem, pa molim bilo koga da mi pojasni zašto se “Vučićevi” poslanici, i ne samo oni iz SNS-a, prema ovom problemu odnose tako neodgovorno? Jeste li vi roditelji? Imate li vi decu? Kakvi ste to ljudi?

Stvarno sam se poslednjim atomima snage trudio da ne uvredim, ne opsujem i verbalno ne opštim sa članovima porodice poslanika vladajuće koalicione većine u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Samo ih pitam: Ljudi, ZAŠTO? 

Jedan od povoda je vršnjačko nasilje koje se dogodilo u Domu učenika srednjih škola u Kraljevu. Na video snimku, do kog je “Blic” došao, vidi se kako tinejdžer u jednoj od soba maltretira i udara vršnjaka, dok drugi dečaci sve to gledaju sa odobravanjem i snimaju mobilnim telefonom!

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/uznemirujuci-snimak-ubice-te-ko-konja-udavice-te-tinejdzer-mucki-tuce-vrsnjaka-u-domu/yyqtq03?ref=fbblic&fbclid=IwAR3Q3Nf9GVnlMslhe7kzVQuvD0BMm6qKG-zsc7ZgG6Z6cbLUeYRSc9jkDCk