MOJ JARANE, JARANE, JARANI SMO MI…

Bravo za Aleksandra Vučića! Mogu da mislim šta god hoću o njemu ali mu se mora priznati da je politički maher za opozicione luzere. AV nepogrešivo izabere uvek nekog kobajagi qrčevitog “naučnika”, novog “Belog”, koji nužno uopšte nije njegov ali za koga proceni da mu je kao zajedničkom kandidatu tzv.”prave” opozicije maksimalni domet 12-20% (u zavisnosti koliko široko objedini) i onda mu preko spinovanih bljuvotina u blatoidima (što je za svaku osudu) podiže rejting u opozicionom biračkom telu. To “novo lice” uvek izazove tektonske poremećaje na opozicionoj strani jer smo ovako lepi i pametni siti politike, političara, stranaka, a bogami i “svi su isti”. Naravno, Vučić strogo vodi računa da taj opozicioni “mučenik” ne sme nikako zahvatiti njegovo biračko telo, da mora biti miljenik tridesetogodišnje intelektualne “slobodnomisleće” elite (u daljem tekstu: svirači qrcu) koji ispiraju usta istim frazama već decenijama i čije mišljenje i stavovi su postali bajati, nevažni i dosadni velikoj većini gradjana ove zemlje (uzgred, ti iz tih “apela javnih i važnih” će tog kandidata prvog prodati, uputiti se u slučaj SJ), da obavezno moraju da mu se dive drugosrbijanski palamuderi kojima je glavni problem što su AV “Soroševci” preuzeli njihove biznis projekte preko kojih su se govnari punili (ovo je komercijalna podgrupa svirača qrcu) i na kraju, ali ne i najmanje važno, neizostavno da iza te ljudske i moralne gromade, koja je svetlo na kraju tunela, moraju stati tzv. gradjanski aktivisti, ”podmladak” drugosrbijanaca koji svojim mrsomudjenjem, kao svaki pravi i osvedočeni “Djokica”, opravdavaju to što su isti promenili po par političkih partija i aktivno se i danas bave politikom, sve dižući nevidjenu halabuku da im je politika odvratna, stranke zlo a političari djavoli. Naprasno spoznali i prosvetlili se, tako čisti, iskreni i bezgrešni. Ma, sve u stilu “drž’ te lopova”!

Uz sve ovo, taj novi lučonoša javne reči i demokratije nikako ne sme da poseduje stranačko-političku infrastrukturu, jer ovi napred navedeni idioti, elementarno nesposobni za realan politički život u Srbiji, ne razumeju da ono što oni smatraju nevažnim u stvari dobija izbore. Svidjalo se to nekom da čuje ili ne, ali Vučić pobedjuje jer se četvrt veka bavio odborima, ljudima, narodom! Niko ovaj narod bolje ne poznaje od njega zato ga ovako uspešno i laže!

Dakle, šta je docent Bakić rekao što nismo znali kao njegove prethodno, više puta, izrečene stavove? Ništa! Jel to rejting Che Bakića na uzlaznom istorijskom maksimumu pa ga se Vučić uplašio? U to da se Alek Jove plaši mogu jedino da veruju prethodno opisani licemeri. Da li iko normalan može da zamisli da u izrazito desno orjentisanoj Srbiji Vučića može da pobedi “el comandante” Bakić? Za sve takve pomoći nema i preporučuje se redovno uzimanje terapije. Ko to u ovoj zemlji ozbiljno misli da Jovo “duge cevi” može postati Jovo “ujedinitelj” svih antivučićevskih elemenata? Osim, naravno, pobrojanih nedojebanih političkih protuva, važnih samo sebi i sličnima sebi, koje nam već tri decenije ispiraju mozak svojim genijalnim rešenjima i otvaraju lobanju njihovim školovaTim sranjima. Neostvarenim, većinom, jer su im projekti i lopovske privatizacije bile važnije.

Pa, što to onda Jovu revolucionara baš sada Vučić privodi, napada i samim tim i promoviše? Zato što Vučić nije ni lud, ni glup, kako ga na ovim sokoćalima predstavljate. Vučiću treba opozicija. Po mogućstvu ili lideri koji su puni k’o brod ili krugodvojkaški revolucionari. A, trenutno, ima i “prazan” hod. Protesti splasnuli, SzS u ilegali i dezintegracionim procesima koje kriju kao zmija noge, svi mi “ostali” nedorasli. A pošto Vučiću treba protivnik, meta, jer samo tako funkcioniše i uvek mora da bude protiv nečeg ili nekog, onda je sada izbor pao na Jovu veličanstvenog. Da se imamo oko čega zabaviti. Dok ga ne potroši, ne razdeli opoziciju po njihovim sujetama zbog novog “lidera”, ne oblati “novo lice” i ne zgadi ga dovoljno svojim biračima bez kojih promena nema. Naravno, i dok se ne pojavi nova tema i novo lice koje će (zlo)upotrebiti. Jer, Vučićeva višegodišnja matrica je očigledna: koga AV za svoju metu uzme, neutemeljenu u biračkom telu i političkim partijama, ili iza njega ne stane većina političkih aktera, taj mu nije ozbiljan protivnik. Zato, u nedostatku pravih on isfabrikuje neke nove suparnike, i kada mu dosadi “baci” igračku. Uz to potpuno svestan da će iduće godine počistiti sve protivnike na izborima, dok se mi bavimo sami sobom, jurimo sopstveni rep i glodjemo se po n-ti put oko Vučićeve bačene koske.

(Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno oduševljenje Jovinih fanova, kao i sveopoziciono jedinstvo za koje se zalažu pristalice najveće opozicione političke grupacije)

Piše: Jasminko Hadžisalihović