Rudar Mile Škorić

Mile Škorić, nije pevač, nije rijaliti zvezda, nije političar. Mile Škorić jre rudar!!!

Ovih dana svi mediji su prepuni vesti o jednom pevaču koji je poginuo. Mi nećemo pisati o pevaču, pisaćemo o jednom običnom čoveku, rudaru, koji nije poznat. Čovek je poginuo na poslu, kopajući ugalj, da bi se neko grejao ili da bi se od uglja pravila struje. 

Rudar Mile Škorić (52) nastradao je pre par dana u rudniku Rembas u Resavici, kada se na njega obrušila ogromna količina zemlje!
Miletove kolege su cele noći uklanjale zemlju u pokušaju da ga izvuku, ali nesrećnom rudaru nije bilo spasa. Nažalost, Miletu nije bilo spasa… Svi su ga mnogo voleli jer je bio vredan, pošten i pravi drug. “Mileta sam sreo kobnog dana baš pre nego što je pošao u jamu. Pokazivao mi je kako je sredio voćnjak na svom imanju. Kada sam čuo šta se dogodilo, dugo sam plakao” – priča uplakani Stojan. “Na dan kada je poginuo bio je potpuno drugačiji. Nije bio pričljiv. Dugo je s terase gledao voćnjak. Onda je s terase mene dugo posmatrao. Ušao je i preko stola me je povukao i poljubio. Onda mi je prišao, stegao me i dugo me je držao. Kao da je hteo da mi kaže da me gleda poslednji put. I da je nešto predosećao” isprekidano je kroz plač ispričala supruga Danijela i dodala da je to bio prvi put da ga nije ispratila na posao, jer ju je uhvatio san pošto je dve noći loše spavala zbog bolova.. Mile je iza sebe ostavio devetoro braće i sestara, a majka Danica živi u Vojvodini. Učestvovao je u poslednjem ratu i borbama a bio je i ranjen. Po zanimanju je bio šumar, ali kako nije mogao da nađe posao u struci, zaposlio se u rudniku uglja “Resavici”.

24.02.2019.g.

Za televiziju zemun, Zlatko Šobot