Ludilo mozga

Ne, nemam ja problem šta je po nacionalnosti i kako se izjašnjava Ana Brnabić…neka bude šta god hoće, kako god se ona oseća…to je njena stvar. Kao i mnogih drugih. Ali, ne mogu da verujem da je buduća premijerka podlegla najnižim strastima ovdašnje nacionalističke javnosti i da se pravda i prebrojava svoja krvna zrnca kako bi dokazala da su većinski srpska? Da li ona misli, ako je tako onda je u ozbiljnom problemu, da će je ovdašnji SrBski patriJoti, i isti takvi svih drugih nacionalnosti, prihvatiti kao lezbejku ako im dokaže da 3/4-skom većinom u njenim venama teče srpska krv?

Ili, možda, isticanje korena i ”porodičnog stabla” ima za cilj da opere i opravda njenog ”mentora” pred sopstvenim ”konzervativnim” (da budem politički korektan) biračima. Jes da je lezbejka, al’ je i Srpkinja. Pa će ovi ”sendvičari” i batinaši svi da pohrle dan nakon ”predsedničkog derneka” na paradu ponosa. Jes, ono, da su do juče pljuvali i tukli ”nastrane” ali sada je sexualno opredeljenje pravo svakog pojedinca. Pa i premijerkino. Ipak je ona pre svega Srpkinja sa dobrim kontaktima na zapadu…

Izgleda da je i AV shvatio da je ovo sada mnogo, čak i za njega. Gde ćeš i Hrvatica i lezbejka. Ne ide, brate. A idu i novi izbori. Gradski, a možda i republički.

Ana, vrati mandat. Spasi se. Za sedam dana si dokazala da si marioneta. Bez bilo kakvog političkog uticaja. Osim kod feministkinja i LGBT populacije. Ti si mandatar kome Vučić ”sakuplja” većinu. Mislim, pravi cirkus po običaju, a od tebe, sebe i svih gradjana ove zemlje po zna koji put pravi budale. E, zato ne treba da budeš premijerka. Sve ostalo je, bar za mene, nevažno.