Koalicija Tolerancija u savezu oko Pokreta slobodnih gradjana

Koalicija Tolerancija u savezu oko Pokreta slobodnih gradjana a partije nacionalnih manjina, članice Koalicije Tolerancija, bojkotuju izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina!

Polazeći od sličnosti političkih programa, zajedničkih političkih ciljeva, stavova i dosadašnje saradnje, Predsedništvo Koalicije Tolerancija (Vlaška narodna stranka, Vojvodjanski pokret, Tolerancija Srbije, Bošnjačka gradjanska stranka i Stranka Crnogoraca) je na svojoj sednici održanoj u Boru, 03.avgusta 2018. godine, donelo odluku da Kolicija Tolerancija podrži, pristupi i učestvuje u formiranju saveza/koalicije političkih partija, pokreta i udruženja koji se formira oko Pokreta slobodnih gradjana.

Predsedništvo je odlučilo i da partije nacionalnih manjina, koje su članice Koalicije Tolerancija, zbog mešanja vlasti u izborni proces, neadekvatne kontrole izbora i nerazumnih izmena i dopuna Zakona o nacionalnim saveta nacionalnih manjina bojkutuje ovogodišnje izbore za Nacionalne savete nacionalnih manjina.

Predsedništvo Koalicije Tolerancija je, na kraju, izrazilo očekivanje da će se budući savez/koalicija oko Pokreta slobodnih gradjana formirati u što kraćem vremenskom periodu, kao i da će pred gradjane izaći sa programskim i vrednosnim ciljevima za koje se zalaže.