KOALICIJA TOLERANCIJA PODRŽAVA VUKA JEREMIĆA ZA PREDSEDNIKA SRBIJE

Predsedništvo Koalicije TOLERANCIJA (Vlaška Narodna Stranka, Stranka Crnogoraca, Bošnjačka Građanska Stranka, GG „Zajedno za naš Temerin“ i Tolerancija Srbije) je na današnjoj sednici donelo odluku da na predsedničkim izborima podrži opozicionog kandidata Vuka Jeremića. Koalicija TOLERANCIJA smatra da će Vuk Jeremić, kao budući predsednik, na dostojanstven način predstavljati Srbiju u medjunarodnoj zajednici i sprovesti sveobuhvatne reforme u cilju daljeg jačanja vladavine prava i ekonomskog razvoja države,  zalagati se za poštovanje demokratskih principa i očuvanje digniteta institucija. Predstavnici Koalicije TOLERANCIJA će ovakvu odluku zastupati na sednici Velike narodne koalicije za predsedničke izbore, koja će biti održana uskoro i na kojoj će biti doneta zajednička odluka o podršci jednom predsedničkom kandidatu.

– Koalicije TOLERANCIJA ne učestvuje sa svojim kandidatom na izborima za predsednika Srbije, ali naše biračko telo je dovoljno zrelo da prepozna ko kakvu opciju nudi, rekao je Predrag Balašević, predsednik Vlaške Narodne Stranke, i pozvao članstvo, simpatizere i građane Srbije da na glasačkom listiću zaokruže Vuka Jeremića, pre svega zbog promene sadašnjeg lošeg sveukupnog stanja u društvu prouzrokovanog katastrofalnom politikom aktuelne vlasti..

„Aktuelna vlast, po proceni predsedništva Koalicije TOLERANCIJA, pokazuje nekompetentnost i nesposobnost, ali i svesno uništavanje srpskog društva radi zaštite ličnih interesa pojedinaca a na štetu državnih interesa Srbije i srpskih građana. Vlast pod kontrolom SNS-a, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, ništa nije uradila na poboljšanju položaja manjinskih zajednica, zaštiti ljudskih prava, vladavini prava, sprečavanja diskriminacije i  slobodi medija. Zbog toga trpi država u celini, jer se Srbija neprekidno nalazi pod kritikama medjunarodnih organizacija zaduženih za ove oblasti. Koalicija TOLERANCIJA deli zajedničke interese svih građana Srbije u potrebi stvaranja jednog demokratskog i uređenog društva, za šta aktuelna vlast nije sposobna, niti ima namere. Zato je predsedništvo Koalicije TOLERANCIJA odlučilo da podrži kandidata opozicije Vuka Jeremića kao osobu sa integritetom, nesumljivim ugledom i dragocenim kontaktima u svetu, kao i sa dovoljnim profesionalnim i političkim iskustvom potrebnim za određivanje smernica u rešavanju komplikovanih problema srpskog društva a samim tim i manjinskih zajednica i svih grđana Republike Srbije“ – istakao je Balašević.