Kako se obogatio Nikolić Junior?

Ne sumnjajući ni jednog trenutka u poreklo stečene imovine Nikolića Juniora, TOLERANCIJA Srbije, želi da kroz odgovore dođe do formule uspešnosti mladih ljudi u Srbiji, upravo iz razloga što smo ubeđeni da ovakvi primeri daju nadu mladim generacijama da postoji šansa da se i u Srbiji poštenim i čestitim radom zaradi za pristojan život. Zbog toga, želeći da rešimo dileme koje imamo, očekujemo da nam kroz jedan od ponuđenih odgovora pomognete da razumemo formulu uspeha našeg dragog Radomira i tako pomognemo srpskoj omladini da shvati kako postati uspešan, bogat i sposoban mlad čovek u Srbiji.

Dakle(m), Raco svoj uspeh treba da zahvali:

a) Tati koji ga je od malih nogu naučio radnim navikama pa je još od detinjstva, gotovo kao pionir nosio gajbice jagodičastog voća sa imanja u Bajčetini i na taj način došao do početnog kapitala;

b) Ulagao svoj džeparac i stečeni kapital od gajbica u poljoprivrednu proizvodnju voća i povrća na svom imanju, koje je isporučivao velikim trgovinskim lancima u zemlji i regionu;

c) Dalje ulagao stečenu zaradu u kupovinu novih jutara zemlje i savremenu mehanizaciju koju je kupovao od IMT-a i ZMAJ-a čime je stekao odlučujuću prednost u proizvodnji u odnosu na naše šumadijske seljake koji su i dalje zemlju obrađivali pomoću budaka i motike;

d) Kompletnu do tada stečenu ušteđevinu uložio u Fond “Dragica Nikolić” tako pomažući i sebi i svima kojima je pomoć bila neophodna, uz neopravdane i ničim izazvane proteste zaštitnika životinja i krzna zbog tamo nekih tašni i bundi vlasnice fondacije;

e) uložio stečeno u tatino obrazovanje jer je shvatio da je znanje istinska vrednost pa je Tominu školarinu tretirao kao ulaganje a ne trošak, što mu se u budućnosti višestuko isplatilo;

f) sve mu je palo sa neba, zbog čega je njegov otac iz zahvalnosti za neočekivano i ničim izazvano bogatstvo svoje porodice i svoje dece zahvalio Bogu kao ktitor najzaštićenije i najčuvanije crkve u izgradnji u Bajčetini;

g) nešto drugo.

Molimo Vas da oznakom a, b, c, d, e, f ili g, nam pomognete da rešimo ovu enigmu i time pomognemo svima nama.


“Sin predsednika Srbije Radomir Nikolić, gradonačelnik Kragujevca, do svoje 38. godine stekao je zavidno bogatstvo. Nejasno je samo kako.Samo letimičnim pogledom na njegovu imovinsku kartu stiče se utisak da je šef Izvršnog odbora SNS pravi šumadijski veleposednik.
U svom vlasništvu ima blizu 10 hektara zemlje i nekoliko nekretnina ukupne površine 740 metara kvadratnih. Osim porodične kuće i oko sedam ari zemlje koje je dobio na poklon, sve ostalo je kupio.

Nikolić je naime, kako je to naveo u imovinskoj karti, izgradio tri vikendice, letnju kuhinju i garažu. Samo jedna njegova „vikendica“ ima čak 225 kvadrata. Druga “vikendica” je nešto manja, poput petosobnog stana, ali za razliku od prve, nema tavan, već samo podrum i prizemlje.
Podaci o imovini Radomira Nikolića otkrili su da predsednikov sin poseduje daleko vredniju imovinu od svog oca. Tomislav Nikolić, kako piše na sajtu Agencije, ima nešto više njiva i livada od Radomira, ali je daleko siromašniji u nekretninama – ima „samo“ petosobni stan od 190 kvadrata, koji je kupio. Šef države je od svog sina dobio na poklon i automobil “audi 6”, proizveden 2003. godine.
Impozantna je i površina objekta koji je Nikolić prijavio kao “letnju kuhinju”, iako ima čak 73 kvadrata i veličine je trosobnog stana.

Gradonačelnik Kragujevca, osim političkih, ima i poljoprivrednih ambicija. U Bajčetini, prema podacima koje je dostavio Agenciji, kupio je nešto više od pet ari šume. Vlasnik je i vinograda koji se prostire na placu od oko četiri ara.

U rodnom selu svog oca takođe je kupio livadu i njivu ukupne površine oko osam hektara.

Nikolić je i vlasnik zemlje koja se nalazi na teritoriji grada Kragujevca. Na poklon je dobio jednu njivu i zemljište od oko sedam ari, dok je ostalo kupio.

Agenciji je prijavio da nema deviznu štednju, kola u svom vlasništvu, kao i da ne koristi stan u službene svrhe.

Prema zvaničnoj biografiji, Radomir Nikolić je radio kao privatnik, a zatim kao službenik u Komercijalnoj banci i u JP „Srbijagas“, gde su prosečne plate oko 70.000 dinara.

NELEGALNO SAGRADJENA “VIKENDICA” NA OBALI SAVE,UPISANA JE U KATASTAR !”