Dualno obrazovanje

GVOZDIMIR JOKIĆ, nekadašnji Tehnički Director, R&D Direktor i Direktor Instituta Knjaz Miloš iz Aranđelovca i jedan od vodećih stručnjaka za pitanje voda u Srbiji, je na svom fb nalogu objasnio da smo neki oblik dualnog obrazovanja, o kome se sada toliko priča i koje nam se predstavlja kao vrhunsko naučno-obrazovno otkriće, imali i za vreme kada je naša država bila pristojnije i uređenije društvo nego što je danas. Obavezno pročitajte ovaj kratki ali sadržajni tekst. GVOZDIMIRE, HVALA!

” Dualno obrazovanje.
Secali se neko škola u FNRJ ili SFRJ
Škola učenika u PRIVREDI. Radile do Stipe Šuvara terminatora školstva. Srednje tehničke su drugi tip škola.
Djaci su dolazili u fabrike u pratnj profesora. Primao ih referent za kadrove i prema struci raspredjivao na PRAKSU. JEDAN DAN ŠKOLA, jEDAN DAN PRAKSA. Redovno su vodili dnevnik. Sa ljudima u fabrikama radili na poslovima svih prfofila. Rad je praćen i na osnovu predloga službi gde su radili primani su na posao.
Tako su izrasli vrhunski majstori svih profila koji su držali proizvodnju u državi. Imali su prohodnost za peti stepen, više obrazovanje radnika ili uz dopunu druge više škole.
S poštovanjem se sećam tih dragih vrednih ljudi koji su izrasli u nasim fabrikama u vrhunske majstore i strucnjake svog posla.
Ovo pišem da se zna i ne zaboravi. Imali smo Zakone,Školstvo Znanje. IMALI SMO DRZAVU”!