Dodeljena priznanja “Zvezde Beograda 2016”

Predstavnice Tolerancije Srbije Marijana Ivović Vukotić i Biljana Janković, su juče 15.03.2017.godine, su prisustvovale dodeli priznanja udruženjima, institucijama i pojedincima „Zvezde Beograda 2016“, za najbolje projekte čije su aktivnosti podržane na konkursima Gradske uprave Grada Beograda. U zdanju Starog dvora u Beogradu, dobitnicima i gostima obratio se predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji je tom prilikom istakao da biti najbolji u Beogradu nije lako.

U organizaciji Kancelariji za mlade Grada Beograda, izabranim udruženjima, institucijama i pojedincima  uručeno je  simbolično priznanje, čime se potvrđuje odlučnost Grada Beograda da davanjem podrške osnaži  udruženja, institucije i pojedince na projektima od značaja za Grad Beograd.

Priznanja Zvezde Beograda 2016. dobilo je 19 udruženja, institucija i pojedinaca na predlog Kancelarije za mlade, Fondacije za mlade talente, Saveta za zapošljavanje, Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za kulturu i Sekretarijata za privredu.

Ovom prilikom predstavljamo jednog od dobitnika priznanja Udruženje Studentska tehnička takmičenja – Drumska strela Tim studenata (67 članova) koje već godinama predstavlja Univerzitet u Beogradu na najprestižnijem svetskom inženjerskom takmičenju, Formula Student. U 2016. godini napravili su svoje peto vozilo, koje su unapredili izradom delova od karbonskih vlakana, po prvi put na ovim prostorima. Učestvovali su na tri takmičenja, u Italiji, Češkoj i Mađarskoj, pri čemu se ističe rezultat iz Italije, gde je osvojeno 3. mesto za idejni koncept vozila na električni pogon. Ove godine nastavljaju sa svojim projektom, i po prvi put će imati priliku da se takmiče u Nemačkoj, na stazi u Hokenhajmu.