BRUKA: Svi radnici na odsustvu zbog bolesti primaće 65 odsto od najniže zarade, ili svega 13.000 dinara

Pokret za TOleranciju najoštrije osuđuje stav koji zastupa ministar finansija Dušan Vujović da se naknada za bolovanje zaposlenih u javnom sektoru veže za “minimalac”, što bi značilo da svi “budžetski” radnici na bolovanju primaju isti iznos, odnosno 65 odsto od minimalne zarade u Srbiji, ili preciznije svega 13.000 dinara.

Pokret za TOleranciju pita:
1.Da li je gospodin Vujović ministar MMF-a ili Srbije?
2.Kako ovaj Vladin ekspert misli da ljudi oboleli od teških bolesti, i uopšte bolesni, prežive od 13.000 dinara imajući u vidu da moraju da plate lekove i prehrane svoje porodice?
3.Kada ćemo znati stav svih onih političkih partija “leve”orjentacije u vlasti i “zaštitnika” zaposlenih, radnika, penzionera, strarih, bolesnih i nemoćnih na ovaj neljudski, bezobrazan i nemoralan predlog ministra finansija?
4.Da li neko ozbiljan u ovoj zemlji stvarno veruje da se ovi “državni” sindikati i njihovi lideri u svim režimima zaista zalažu i bore za prava zaposlenih?
5.Da li predstavnici države ili sindikata znaju da li se 65% od bilo kojeg iznosa isplaćuje zaposlenima u privatnom sektoru kada su bolesni?