BIRAM DRUŠTVO!

Piše: Jasminko Hadžisalihović

Ovaj policijski snimak sinoćnjeg skupa opozicije koji je osvanuo u poznatom partijskom smeću “trojnog pakta” vladajuće, udružene, lopovsko-zločinačke koalicije sns-sdps-sps, je omiljena jutrošnja objava svih domaćih plaćenika iz redova botova i sendvičara. Naravno, onako kako ih je bog dao poluinteligentne i većinom glupe ko qrac (kakva je ovo uvreda za dotičnog “gospodina”, u odnosu na pomenute) oni ne kapiraju da je danas biti protiv politke njihovih šefova stvar zdravog razuma a ne brojnosti. Posebna je priča da ovaj blatoid, kao i domaći plaćenici – botovi i sendvičari, na ovaj način i konstantnim lažima vredjaju elementarnu inteligenciju čak i svojih glasača. Ubedjen sam da je tim ljudskim karikaturama i gmazovima, ova druga slika mnogo draža. Samo, udarne pesnice lopovsko-zločinačkog klana sps-sdps-sps, vaše vreme polako curi. Ničija nije do zore gorela. Mislite o tome! Ima života i posle AV režima…treba sebe, bar, u ogledalo pogledati.

Uzgred, prvi put u poslednjih par godina jedan miting opozicije je bio smislen. Od početka do kraja. Takav je bio moj utisak. Bez obzira na brojnost. A mislim da je bilo izmedju 1.500-2.000 ljudi. I to njih i “muči”. Smislenost i organizovanost protesta. Jer, ako se tako nastavi to će stvoriti problem i osloboditi ljude straha da se priključe. Sinoč je stvorena dobra osnova, a od čelnih ljudi opozicije zavisi hoće li se tako i nastaviti. Vreme će pokazati…

Uglavnom, što se mene tiče, znam da ću biti, i članovi Tolerancija Srbije i 20.oktobra, za kada je zakazan sledeći skup, na istom mestu, jer smatram da mi je mesto medju ljudima koji su sinoć bili na Trgu. Ne pozivam nikog da se pridruži jer svako za sebe zna šta treba da radi. Za mene je biti na Trgu i iskazati protest protiv ove vlasti stvar pristojnosti, moralnosti i zdravog razuma. Kao i podržati skupove policijskog i vojnog sindikata, proteste penzionera, radničkih sindikata, protest protiv privatnih izvršitelja…Solidarnost, i saradnja, izmedju svih nas, je neophadna.

I, zato, biću na tim skupovima i protestima. Zato što – BIRAM DRUŠTVO!