9.jul 2020. – Jazavičar Leo je dao život da bi me spasao

„Mnogo mi je žao što Leo više nije živ. Mislila sam da ću umreti, a on me izbavio.”

Ovim rečima kroz suze počinje priču Nikolina Vučetić (10), devojčica koju je u nedelju u Pančevu jazavičar Leo odbranio od napada bulmastifa. Dok je vozila rolere presreo ju je komšijski pas koji je oborio na asfalt.

– Kada sam pala, ugrizao me je za ruku i krenuo da me vuče po asfaltu levo-desno – kaže mala Nikolina.

Na njene krike reagovao je jazavičar Leo, koji je dotrčao iz obližnjeg dvorišta i zalajao na bulmastifa. Pokušao je i da ga ugrize.

– Leo je mali pa ga je ovaj odvratni pas pobedio – priča devojčica čija je ruka u zavoju zbog ujeda bulmastifa.

Ubrzo su istrčale i komšije, među kojima i vlasnica jazavičara.

– Bila sam u šoku, ali sam odmah znala da je Leo pokušao da pomogne. Bio je takav, hrabar, veseo, miljenik cele ulice – priča Biljana Ilić (21), vlasnica.

Jazavičar je odvezen u Veterinarsku stanicu, odakle su pozvali kolege iz ordinacije „Spina“ u Beogradu da zatraže pomoć.

– Ceo stomačni zid mu je bio rascepan, odmah smo intervenisali i stabilizovali psa. Uspeli smo da ga podignemo na noge, čak je i mahao repićem. Nažalost, dobio je sepsu – kažu iz ordinacije „Spina“.

Vlasnik bulmastifa je dolazio kod Vučetića i Ilića da se izvini i ponudi im materijalnu pomoć, ali je ponuda ljubazno odbijena.

– Rane će joj zarasti, ali ćerka mi je u šoku. Plašim se da je dobila traume za ceo život jer je juče panično skočila kada je videla mačku – kaže Bojan Vučetić, otac devojčice.

Porodici Ilić se juče javio odgajivač pasa i ponudio im da im pokloni novog jazavičara “da ga vole i dresiraju baš kao i Lea”.

Leo heroj!!!