167.565 ili 20, 6%

Sigurno se sada pitate šta je značenje i šta predstavljaju ovaj broj i procenat? Šta, uopšte, ove cifre pokazuju ili dokazuju? A upravo su one jedan od razloga zašto Tolerancija Srbije i Koalicija ”TOLERANCIJA” (Tolerancija Srbije, Stranka Crnogoraca, Bošnjačka gradjanska stranka, Vlaška narodna stranka i GG ”Za naš Temerin”) pozivaju sve političke organizacije, pokrete, udruženja, grupe gradjana i pojedince koji su zainteresovani za razgovor i dogovor oko zajedničkog učešća na predstojece beogradskim izborima da nam se pridruže, i da zajedno pokušamo da formiramo jednu alternativnu, gradjansko-manjinsku, izbornu listu. Alternativu i sadašnjoj vlasti i ”velikoj” oppzociji.

Naime, 167.565 je ukupan broj glasova koje su zajedno osvojile sve grupe gradjana, koje su učestvovale na opštinskom izborima 2016. godine u Beogradu, kada saberete njihove rezultate po opštinama. To je u procentima – 20,6%. Mnogo. Respektabilno. Naravno, nisam naivan i znam da je jako teško sve njih objediniti u jednu kolonu, to je faktički nemoguće iz mnogo razloga, ali ovaj rezultat je dobar pokazatelj da bi jedna gradjansko-manjinska, alternativna, lista za Beograd imala šansi. Potreban i dovoljan uslov je da svi ”mali” (najšire što je moguće) budu u jednoj koloni onih kojima je dosta i ove vlasti i ovakve opozicije. Gradjani su pokazali put i dali nadu, a na nama je da svi zajedno učinimo sve da tu pruženu priliku iskoristimo i pretočimo u pristojan uspeh, i time dokažemo da zaslužujemo njihovo poverenje.

Zato, još jednom, pozivamo sve zainteresovane da nam se jave u inbox, jer smo spremni da organizujemo jedan takav sastanak, kao što smo spremni da se odazovemo na svaki poziv bilo koje organizacije koja razmišlja u ovom pravcu. Uradićemo sve što je u našoj moći da ovu ideju pretočimo u stvarnost.

Ajmo, komšije, svi zajedno!